Izrađujemo rešenja za potrebe vašeg biznisa.

 • Da bismo obezbedili dostupnost i pouzdanost mreže i sačuvali integritet i tajnost vaših podataka, primenjujemo metodologiju višeslojne zaštite na nivou svake tačke vaše mreže koja je podložna cyber napadima. Na ovaj način značajno smanjujemo manevarski prostor hakerima kao i rizike ukupnog poslovanja, istovremeno štiteći reputaciju vaše organizacije.


  Kako štitimo različite slojeve u mreži? Primenjujemo najoptimalnije tehnologije za određenu vrstu napada na određenom delu mreže. Next Generation Firewall uređaji na perimetrima mreže ili u data centrima, pored osnovnih firewall mogućnosti nude i bogat set Threat Prevention funkcionalnosti kao prvu liniju odbrane vaše organizacije. Zatim baze podataka ili web aplikacije štitimo specijalizovanim database i web application firewall rešenjima koja se u potpunosti mogu prilagoditi specifičnostima vaših aplikacija. Zero-day napade neutrališemo primenom sandboxing tehnologija, a kontrolu pristupa vašoj mreži kroz network access control rešenja. Ovi elementi zaštite u eri digitalne ekonomije nisu više pitanje izbora, već postaju standard i preka potreba modernih organizacija, kako bi na najoptimalniji način zaštitile svoje poslovanje i smanjile bezbednosne rizike.

  Ukoliko želite da podignete bezbednost vaše organizacije na novi nivo, u našim iskusnim cybersecurity ekspertima ćete pronaći partnere od poverenja, koji će vam pomoći da nadogradite i optimizujete postojeća rešenja ili integrišete nove sisteme zaštite u već postojeći sistem.

 • U poslednjih deset godina, zahvaljujući tehnološkom razvoju, svedoci smo tektonskih promena u načinu na koji radimo. Osim što poslove obavljamo udaljeno, koristimo i sve veći broj različitih krajnjih korisničkih uređaja kako bi efikasno i udobno realizovali svoje radne zadatke pristupajući korporativnim resursima u bilo kom trenutku sa bilo koje lokacije. Ovaj način rada sa sobom povlači određene rizike i postavlja se pitanje kako ih smanjiti i zaštititi korporativni ekosistem od učestalih pretnji koje dolaze upravo kroz krajnje korisničke uređaje? 
   

  PULSEC nudi različita endpoint security rešenja koja štite svaki uređaj u mreži i sprečavaju, ne samo gubitak podataka sa zaražene radne stanice, već i širenje malicioznog softvera dalje kroz mrežu. Inovativna rešenja za zaštitu krajnjih korisničkih uređaja iz našeg portfolija obezbeđuju, između ostalog, i proveru kompatibilnosti sa sigurnosnim korporativnim polisama. U praksi to znači da samo oni uređaji koji ispunjavaju sigurnosne kriterijume imaju pristup vašoj korporativnoj mreži kao što su ažuriran anti-virusni softver, kriptovan disk itd. 

  PULSEC preporučuje implementaciju sveobuhvatne zaštite na nivou endpoint uređaja, čije su osnovne funkcionalnosti:

  • Insider threat protection
  • Data loss protection
  • Application whitelisting
  • Disk, email, and endpoint encryption
  • Endpoint detection and response
  • Data classification
  • Network access control
  • Privileged user control
 • U visokokonkurentnim industrijama, gubitak podataka šteti ugledu brenda, podriva poverenje kupaca i može dovesti do poslovnog neuspeha, te organizacije širom planete sve veći akcenat stavljaju upravo na zaštitu najosetljivijih resursa – podatke. 

  PULSEC specijalizovana rešenja obezbeđuju zaštitu podataka od neovlašćenog pristupa i njihovog oštećenja tokom čitavog životnog ciklusa i obuhvataju enkripciju podataka, tokenizaciju i procese upravljanja ključevima, koje štite podatke u svim aplikacijama i platformama.


  Načini obezbeđivanja podataka koje primenjujemo su:

  • Enkripciju podataka 
   Primena koda na svaki pojedinačni deo podatka neće dozvoliti pristup enkriptovanim podacima bez autorizovanog ključa;

  • Maskiranje podataka
   Maskiranje delova podataka sprečava obelodanjivanje malicioznim izvorima iz spoljnog okruženja, ali smanjuje rizike i od zloupotrebe osetljivih kompanijskih podataka od strane zaposlenih. Na primer, prvih 12 cifara broja kreditne kartice može biti maskirano u samoj bazi podataka;

  • Data Loss Prevention (DLP)
   DLP softver koristi poslovna pravila za klasifikaciju i zaštitu poverljivih i kritičnih informacija, tako da neovlašćeni korisnici ne mogu slučajno, ili zlonamerno deliti podatke čije objavljivanje može dovesti u opasnost poslovanje vaše organizacije.
 • Cloud Computing organizacijama donosi vrednost koja se ogleda u optimizaciji troškova IT infrastrukture kao i primeni agilnih servisa koji im omogućavaju veću konkurentnost. Međutim, svaka tehnologija sa sobom povlači i rizike, kao što je slučaj sa izmeštanjem kompanijskih podataka u cloud. 

  Ukoliko želite da iskoristite sve prednosti cloud computinga, a da u isto vreme zaštitite resurse vaše organizacije od  neovlašćenog pristupa, krađe podataka i drugih pretnji, izbor pravog rešenja za bezbednost vašeg poslovanja u cloud okruženju je najvažniji korak. 


  PULSEC Cloud Security rešenja imaju sve funkcionalnosti tradicionalne (on-premise) IT zaštite, koja organizacijama garantuju maksimalnu bezbednost podataka i usklađenost sa GDPR regulativom.  

  Rešenja koja nudimo

  CASB (Cloud Access Security Broker)

  Ovo rešenje pruža sveobuhvatnu zaštitu vašeg biznisa u cloud i on-premise okruženju. 

  Kako CloudSOC smanjuje rizike poslovanja?

  • Ispituje i analizira na hiljade aplikacija u oblaku, bilo serverskih ili mobilnih;
  • Prati, štiti i upravlja podacima i kontroliše politike za sankcionisane i nesankcionisane naloge u cloudu;
  • Sa integrisanom zaštitom od gubitka podataka (DLP) i automatizovanom klasifikacijom, sprečava slučajni ili zlonamerni gubitak poverljivih podataka;
  • Analizira ponašanja (UBA) i automatski detektuje pretnje i rizike od zlonamernih insajdera i naprednih pretnji i pokreće mehanizme za ublažavanje rizika;
  • Sadrži endžine za mašinsko učenje ponašanja aplikacija i korisnika, zatim transakcionih aktivnosti i DLP;
  • Obezbeđuje višerežimski nadzor pomoću cloud API-ja, obrade saobraćaja u realnom vremenu i unosa iz raznih izvora podataka.


  Antimalware zaštita virtuelne infrastrukture

  Sveobuhvatna zaštita na nivou kontejnera, cloud okruženja i virtuelizovanih data centara. 

  Rešenja za zaštitu hibridnog cloud okruženja vam omogućavaju da:

  • Zaštitite svoje kritične servere i aplikacije naprednim sigurnosnim kontrolama, uključujući sistem za sprečavanje upada (IPS), kontrolu integriteta, mašinsko učenje, kontrolu aplikacija i još mnogo toga;
  • Otkrijete i blokirate pretnje u realnom vremenu uz minimalan uticaj na performanse;
  • Pratite kredibilitet veb sajta i zaštitite korisnike od zaraženih sajtova pomoću informacija o veb reputaciji iz globalne baze podataka;
  • Šaljete upozorenja i aktivirate prevenciju nakon otkrivanja sumnjivih ili zlonamernih aktivnosti;
  • Zaštitite svoje resurse od najnovijih pretnji koristeći informacije o pretnjama;
  • Optimizujete troškove primenom jednog sveobuhvatnog rešenja sa jedinstvenom upravljačkom konzolom istovremeno za fizička, virtuelizovana i cloud okruženja; 
 • U kritičnu infrastrukturu se ubrajaju sve grane industrije od strateškog značaja za funkcionisanje jedne države. Ovo poimanje se razlikuje od države do države, ali se nekoliko grana industrije uvek svrstava u kritične kao što su proizvodnja i distribucija električne energije, snabdevanje vodom i prečišćavanje vode, rudarska industrija, avio i železnički saobraćaj. Sa omasovljavanjem primene IoT tehnologija u auto industriji, pametnim gradovima (Smart Cities), Smart Grid mrežama, medicini, ali i kućnim i personalnim uređajima koji su povezani na internet, povećavaju se rizici koji mogu drastično uticati na bezbednost ljudi i resursa od vitalnog značaja. Kada uporedimo rizike i posledice napada na ICS ili IoT mreže u odnosu na klasične IT mreže, razlika je neuporediva. 


  U slučaju neovlašćenih upada u IT mreže posledice su mahom materijalne prirode (otkrivanje poslovnih tajni, podataka, gubitak novca…), dok su posledice napada na kritične sisteme paralisanje zemlje i ugrožavanje ljudskih života. Zato je zaštita kritične infrastrukture – ICS – apsolutni prioritet.


  Iako starije od IT mreža, ICS mreže su godinama ostajale nezaštićene, jer nikada do sada nije postojala potreba za integracijom ovih mreža sa IT mrežama. Samim tim nijedan princip cyber zaštite nije uzet u obzir prilikom njihovog dizajna. ICS mreže su uglavnom bez enkripcije i autentifikacije, kao i adekvatne arhitekture i sistema za detekciju anomalija. Ova filozofija bi se mogla definisati kao “Insecurity by Design”.


  Zaštita kritične i IoT infrastrukture mora biti jedinstvena za svaki sistem, ali se prilikom dizajna rešenja ne sme izaći izvan okvira NIST i Purdue modela za zaštitu ovakvih sistema. Nadogradnjom ovih principa, modernim rešenjima, dolazimo do fleksibilnog rešenja koje može izdržati svaki napad.


Prijavite korupciju i prevare putem imejl-adrese [email protected].

Ukoliko imate potrebu da nam se obratite prigovorom, predlažemo da to učinite putem imejl-adrese [email protected].


© PULSEC. All rights reserved.
Design by Moye Design.